Μπαμπινιώτης για "μακεδονική γλώσσα"


Η ονομασία του νότιου ομόσπονδου κράτους της Γιουγκοσλαβίας ως «Μακεδονία» έγινε από τον Στρατάρχη Τίτο, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ελλάδα, βρισκόμενη σε εμφύλιο πόλεμο εξαιτίας των Κομμουνιστών, δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει σ’ αυτήν την απόφαση. Επίσης, επειδή ο Τίτο είχε αποστασιοποιηθεί από την Σοβιετική Ένωση, οι «εταίροι» της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την «Δύση» την προέτρεπαν συνεχώς να μην φέρει το θέμα στο προσκήνιο και δυσαρεστηθεί ο Κομμουνιστής Τίτο.

Έτσι, μετά την πτώση του Κομμουνισμού, η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα. Οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας δεν στάθηκαν στο πλευρό της και αναγνώρισαν το γειτονικό της κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», νομιμοποιώντας της κλοπή του ονόματος και της Ιστορίας της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας από τους Σλάβους και τους Αλβανούς κατοίκους του κράτους αυτού.

Όμως, όσο η Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει την χώρα αυτή ως «Μακεδονία», η χώρα αυτή δεν θα είναι «Μακεδονία». Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι!

Μόνο εάν η Ελλάδα αναγνωρίσει την χώρα αυτή ως «Μακεδονία», τότε μόνο θα έχει χαθεί το όνομα και η Ιστορία.

  Υ.Γ: Με ρώτησε η κόρη μου αν συμφωνώ με το όνομα της Β. Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και μπορεί το δικό σας παιδί να έχει ίδιες απορίες και όχι άδικα, αποφάσισα να γράψω στο μπλοκ αυτές τις λίγες γραμμές και για το δικό σας Παιδί που θα έχει παρόμοιες απορίες !! Βλέπεται η επικοινωνία με τα παιδιά μας πλέον γίνεται μέσω διαδικτύου (διαφωνώ αλλά δεν μπορώ να κάτι γι' αυτό).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 Κ.Β.Δούσης (μπλόγκερ)