Αίσθηση η δημοσκόπηση της Metron Analysis.

   Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα της Metron Analysis που μεταξύ άλλων αποτυπώνουν ποια κόμματα στηρίζουν γεωργοί, φοιτητές, άνεργοι και υπάλληλοι στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα.

 


O ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη προτίμηση για τους φοιτητές αλλά και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη προτίμηση των ανέργων αλλά και των νοικοκυρών. Γεωργοί και αγρότες επιλέγουν ως πρώτη προτεραιότητα το κόμμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «το Βήμα».   Ποσοστό 37,2% συγκεντρώνει η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφοντας πολύ μεγάλη διαφορά άνω των 12 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων από την Metron Analysis επισημαίνουν ότι ενδιαφέρονται πολύ (24%) και αρκετά (ποσοστό 36%) για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου.
   Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι το 44% των συμμετεχόντων στο γκάλοπ τονίζουν ότι το καλύτερο για την χώρα είναι να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, αν και το 60% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία.
  Οι συμμετέχοντες στο τηλεφωνικό γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από τις 25 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου εκφράζουν την άποψη ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον θα χειροτερέψει και τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ με το συντριπτικό 81% έναντι ενός ποσοστού 16% που θεωρεί ότι η επιστροφή στη δραχμή θα έλυνε τα προβλήματά μας.