ΣΥΡΙΖΑ: 1η ΦΟΡΑ ΤΣΙΠΡΑΡΙΣΤΕΡΑ ;

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΑ "ΜΗΘΕΥΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
«Γιατί έχουν βγει όλες οι χώρες από το μνημόνιο εκτός από εμάς;» ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσόγκας από τον Χρήστο Κούτρα στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Και τι απάντησε; «Διότι το πρώτο μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε καθόλου. Υπήρχε μία τρομακτική καθυστέρηση στην εφαρμογή του»
Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια, να ψηφιστούν 4 μνημόνια, η κοινωνία να διχαστεί, να πραγματοποιηθούν 20 χιλιάδες διαδηλώσεις (συγκεκριμένα 20.210 το διάστημα 8/5/2010 έως και 28/3/2014 σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή), να καεί η μισή Αθήνα, για να βγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να πουν το αυτονόητο: Για να βγούμε από το μνημόνιο, έπρεπε πρώτα να το εφαρμόσουμε.
Τι έκανε όμως η εκάστοτε αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια; Τασσόταν άκριτα υπέρ κάθε σηκωμένης γροθιάς, υποδαύλιζε κάθε διαδήλωση και διαμαρτυρία, κατηγορούσε ως «μνημονιακό», «μερκελιστή», «προσκυνημένο», «γερμανοτσολιά» όποιον τολμούσε να πει ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το μνημόνιο, ενώ στη Βουλή καταψήφιζε μόνιμα τα πάντα- ακόμα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Το χειρότερο δε είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα κατάφερνε. Οι θυελλώδεις αντιδράσεις, οι πορείες και οι διαδηλώσεις που –αν όχι οργάνωνε- υποδαύλιζε η αντιπολίτευση έκαναν τις πρώτες κυβερνήσεις να ανακρούουν πρύμναν με αποτέλεσμα ποτέ να μην εφαρμοστεί σωστά οποιαδήποτε από τις μεταρρυθμίσεις και όλα να υλοποιούνται στο περίπου. 4 μνημόνια μετά, το πρώτο, ακόμα σέρνεται η αξιολόγηση στο δημόσιο, κάτι που εφαρμόζεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου. 4 μνημόνια μετά, ακόμα δεν έχει καταργηθεί η πρόωρη συνταξιοδότηση! Οι λυσσαλέοι αγώνες που έδινε ως αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση πήγαν το μέτρο πίσω και τελικά συμπεριελήφθη στο 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προβλέπεται οριστική εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων από 1.1.2022! Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «μητέρες στο απόσπασμα» ήταν το κόμμα που τελικά ψήφισε την οριστική κατάργηση των πρόωρων. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η δήλωση του επί χρόνια επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια εκτός από τη σημερινή.
Εν ολίγοις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε την αλήθεια. Η χώρα έμεινε βουτηγμένη βαθιά στην κρίση και την ύφεση για χρόνια, διότι έδινε μάχες με ανεμόμυλους. Και οι συζητήσεις για «λάθος συνταγή του μνημονίου» θα επανέρχονται, εάν δεν καταστεί σαφές ότι το μνημόνιο ήταν πράγματι μια λάθος «συνταγή», βασικά διότι έπρεπε ο γιατρός να ξέρει πως ο φαρμακοποιός εμποδίζεται να φτιάξει το φάρμακο και ο ασθενής αρνείται να το πάρει.

ΠΗΓΗ: http://www.athensvoice.gr/politics/433784_o-voyleytis-toy-syriza-apokalypse-tin-antimnimoniaki-apati